Etiketter

Jag skrev tidigare ett inlägg om hur mycket mat som kastas i Sverige och att vi i ekologiska familjen skulle försöka minska ner på vårt matsvinn.

Hur har det gått?

Det bästa som vi börjat med är att skriva veckomatsedlar för att undvika impulsköp. Det är ganska roligt att planera maten i förväg och fantastiskt skönt att inte behöva handla på väg hem från jobbet för att det saknas middagsmat. Jag upplever också att det har gjort att vi köper hem mindre mat som kastas och att vi planerar vissa rätter utifrån det vi har hemma. Till exempel så gjorde vi rotsaker i ugn eftersom vi hade palsternackor som bilvit över från förra veckan. Tidigare är det mycket möjligt att de bara blivit liggande tills de blivit dåliga.

Vi har också blivit bättre på att frysa in mat som blir över även om det bara är en mindre portion. Sen blir nästa utmaning att använda den infrysta maten till något också och inte bara fylla frysen.

Vilka är dina bästa tips för att undvika att kasta mat?